Toiminta

Tulossa

Hallituksen kokous 13/2024 // Board meeting 13/2024

ke 19.06. klo 18:00 @ Kerhotila, Klusteri, Leppäsuonkatu 11

Board Game Weekly

to 20.06. klo 18:00 @ Gurula, DK115, Exactum

Board Game Weekly

to 27.06. klo 18:00 @ Gurula, DK115, Exactum

Pride 2024

la 29.06. klo 11:00

Board Game Weekly

to 04.07. klo 18:00 @ Gurula, DK115, Exactum

Lihavoiduissa ilmoittautuminen käynnissä!

Saunaillat

Saunaillat ovat TKO-älyn suosituimpia tapahtumia, joilla on vahvat perinteet. Saunailtoja pyritään järjestämään vähintään kerran kuussa mutta useamminkin niitä on välillä ollut. Illoilla on usein myös jokin teema kuten fuksisauna tai pikkujoulusauna mutta oli nimi mikä tahansa, kaikki ovat erittäin tervetulleita.

Illan ohjelmaan kuuluu tietenkin saunontaa, seurapelejä, olutta, pientä syötävää ja tietenkin laulua. Idan saunalla on lisäksi takka ja uima-allas joten sielä pääsee paistamaan makkaraa ja pelaamaan altaaseen rähinäankkaa.

TKO-älyn puolesta myynnissä on omakustannushintaan virvoitusjuomia ja makkaraa, mutta myös omia eväitä saa tuoda. Oma pyyhe mukaan, jos aikoo saunaan.

Bileet

“Fuksiaiset”

TKO-äly järjestää joka vuosi fukseille suuret fuksiaisbileet Alina-salissa. Paikalla on paljon porukkaa, DJ, upeaa diskopallojen loistetta ja juhlintaa pitkälle yöhön. Kaikki ovat tietenkin tervetulleita näihin bileisiin nimestään huolimatta.

Alina-sali sijaitsee uuden ylioppilastalon A-portaan kolmannessa kerroksessa ja bileisiin pääsee helpoimmin sisään kun tulee ennen 23:00 kun alaovi on vielä auki.

Fuksibileiden lisäksi keväisin on järjestetty teemabileet Alina-salissa. Budjetti on ollut syksyn fuksiaisbileitä suurempi ja meno sen mukaista.

Sitsit

“Ken ompi fuksi ’07…”
TKO-älyllä on lyhyt, mutta sitäkin arvokkaampi sitsiperinne. Ensimmäiset sitsit järjestettiin keväällä 2003, juuri ennen kesälomaa, ja ne olivat el Grande Succée ainakin mukana olleiden mielestä.

Sitsit on pöytäjuhla, jossa järjestävä seurakunta tarjoaa ruoan ja juoman. Osallistujien vastuulle jää laulaa niin, että sali raikaa, lämpimät ruoat ehtivät jäähtyä ja kylmät lämmetä. Perinteisesti ruokailun ollessa lopuillaan keittiöhenkilökunta käy esittäytymässä jolloin myös heille voidaan laulaa lyhyt ylistysvirsi. Pukeutuminen on arkista siistimpää, kuten puku (ei välttämättä tumma), cocktailmekko tai muu hieman juhlavampi asustus. Pukukoodi on siis ‘smart casual’. Käytäntö pukukoodissa vaihtelee oppilaitoksittain, joten jos saat kutsun fantasia-aiheiseille sitseille Otaonnelan maahan, älä hämmästy.

Kannattaa uskaltautua mukaan! Laulut oppii parhaiten laulamalla. Alkukankeuden jälkeen kylmä juoma ja seura saavat hiljaisenkin juhlijan laulavaiselle mielelle. Tule mukaan viihtymään, tutustumaan sikari- ja viski-ihmisiin, hyville jatkoille ja ehkä aamupalallekin. Muista kuitenkin ilmoittautua ajoissa, sillä halukkaita on usein enemmän kuin paikkoja!

Syksyllä on järjestetty perinteisesesti fuksisitsit, joilla fuksit on perehdytetty akateemiseen pöytäjuhlaperinteeseen. Keväällä on taas pidetty yhteissitsejä muiden järjestöjen kanssa. Uusimpana tulokkaana ovat olleet hieman pienemmät TKO-älyn kesäsitsit, jotka on pidetty kattosauna Sivistyksen terassilla.

Lisää pöytäjuhlakulttuurista sitsisivulla.

Vuosijuhlat

“Vuosijuhlat”

TKO-älyn vuosi huipentuu perinteisiin akateemisiin iltapukujuhliin, vuosijuhliin, joita vietetään perinteisesti marraskuussa. Pöytäjuhlaosuuden jälkeen on tiedossa jo legendaksi muodostuneet jatkot, useimmiten Alina-salissa Uudella ylioppilastalolla. Vuosijuhlat jatkuvat pitkälle yöhön ja aamuun alasaunalla, josta urheimmat jatkavat vielä riehakkaalle silliaamiaiselle.

Pukeutumiskoodina on tumma puku / frakki / juhlamekko / iltamekko. Mahdollisia akateemisia kunnia- ja ansiomerkkeja voi käyttää.

Lisää tietoa vuosijuhlien etiketistä vuosijuhlasivulta.

Ekskursiot

TKO-äly on tehnyt pitkään yritysyhteistyötä IT-alan yritysten kanssa. Yhteistyön tarkoituksena on tarjota yrityksille kontakti alan tuleviin ammattilaisiin ja opiskelijoille mahdollisuus tutustua jo opiskeluaikana erilaisiin työnantajiin. Näkyvintä yhteistyötä on ollut yritysexcursiot, tapahtumien sponsoroinnit ja haalarimainokset. Kehitämme uusia yhteistyömuotoja jatkuvasti.

Lisää yritysyhteistyöstä yrityssivulla.